مجازات ارتباط جنسی دختر و پسر
مجازات دنیوی و اخروی ارتباط جنسی دختر و پسر چیست؟
ارتباط جنسی دختر و پسر نامحرم به هر صورت که باشد مجازاتهایی دارد. اگر این ارتباط، به صورت عمل زنای محصنه باشد مجازات آن سنگسار، و اگر زنای غیر محصنه باشد صد ضربه تازیانه کیفر آن است. اگر ارتباط جنسی دختر و پسر به زنا منجر نشود حکم آن تعزیر است.
زنای محصنه
از نظر فقهی زن و مردی که دارای همسر دائمی هستند و در حالی که عاقل بوده، عمل جماع را انجام داده باشند و هر وقت نیز بخواهند، بتوانند جماع کنند محصن و محصنه به شمار میروند[۱] و تماس جنسی چنین افرادی با نامحرم، زنای محصنه به حساب میآید و مجازات هرکدام از مرد محصن و زن محصنه، مطابق فقه اسلامی و تصریح ماده ۲۲۵ قانون مجازات اسلامی، سنگسار میباشد. پس حکم سنگسار بر مرد و زن به صورت یکسان جاری میگردد.[۲]
زنای غیر محصنه
اگر دختر و پسری که هنوز ازدواج نکرده یا زن و مردی که ازدواج کرده اما شرایط احصان را نداشته باشند، مرتکب عمل خلاف و تماس جنسی گردند، به حکم صریح قرآنکریم مجازات هر دو یکسان خواهد بود و آن جاری کردن حد شرعی یعنی زدن صد تازیانه میباشد.[۳] چرا که خداوند متعال فرموده است:
﴿الزَّانِيَةُ وَالزَّانِي فَاجْلِدُوا كُلَّ وَاحِدٍ مِنْهُمَا مِائَةَ جَلْدَةٍ ۖ؛ به هر زن زناكار و مرد زناكارى صد تازيانه بزنيد.﴾(نور:۲)
طبق این آیه شریفه، بر زن زانیه و مرد زانی به صورت یکسان حد شرعی جاری میگردد و هر دو باید صد تازیانه بخورند، و بر هیچکدام رأفت و گذشت جایز نیست؛ همانگونه که جریان حد شرعی در مورد هر دو (پسر و دختر) باید در منظر جمعی از مؤمنین جاری گردد تا موجب عبرت دیگران شود و در جامعه اسلامی کسی دنبال چنین پلشتیهایی نگردد.
تماس جنسی
اگر چنانچه تماس جنسی به زنا منجر نشود، هر دو (دختر و پسر) تعزیر خواهند شد و آن مجازاتی کمتر از حد زنا و در اختیار و صلاحدید حاکم اسلامی میباشد که بر حسب عمل خلاف عفت، متفاوت و گوناگون خواهد بود. فروض فوق در صورتی است که تماس جنسی به رضایت دو طرف صورت گرفته باشد. اما اگر تماس جنسی به زور و اکراه یکطرف صورت پذیرد، موجب تشدید مجازات اکراه کننده خواهد شد.
عواقب اخروی زنا
روایت های زیادی درباره شناعت و آثار زنا آمده است که فرد زناکار در قیامت دچار عذاب سختی خواهد شد. خداوند متعال در روایت قدسی میفرماید: «در روز قیامت زنا کار در نزد من، جایگاهی ندارد».[۴] پیامبر(ص) فرمودند: «خداوند در روز رستاخیز با پیر زناکار سخن نگوید و در قیامت به نظر رحمت به او ننگرد و از پلیدی گناه پاکیزهاش نگرداند، و برایش عذابی دردناک خواهد بود».[۵] امام صادق(ع) درباره زناکار می فرماید: «یکی از آثار اخروی زنا سختی حساب است».[۶]
پیامبر(ص) میفرماید: «هر کس با زنی مسلمان، یا یهودی، یا نصرانی، یا مجوسی ـ آزاد باشد یا کنیز ـ زنا کند، و بعد توبه نکند و با اصرار به این عمل خلاف بمیرد، خداوند سیصد هزار دریچه به قبرش بگشاید که از آنها مارها و عقربها و شرارهای آتش به قبرش هجوم آورند، و او بدین وضع تا روز قیامت بسوزد، و چون از گور برخیزد از بوی بد و عفونت او همه مردم محشر در عذاب باشند، و بدان شناخته شود تا اینکه امر شود او را به دوزخ برند. آگاه باشید که خدا حرام را قدغن نموده و حدود مقرر ساخته و کسی از خدا غیرتمندتر نیست و از غیرتش هرزگی را منع کرده و قدغن کرده که کسی سر به خانه همسایه کند، و فرمود هر که بر عورت برادر مسلمانش یا عورت غیر خانوادهاش عمداً نگاه کند خدایش با منافقان که کاوش از عورت میکردند درآورد و از دنیا نرود تا خدا او را رسوا کند مگر اینکه توبه نماید».[۷]
دامنه مفاسد مترتب بر عمل شنیع زنا آن قدر وسیع است که همه ابعاد زندگی بشر اعم از زندگی دنیوی، اخروی، مادی و معنوی او را فرا میگیرد. از این رو این گناه در مکاتب و جوامع غیر الهی نیز ممنوع بود و مجازاتهای سختی بر آن مترتب بوده است. در اسلام نیز که هدف اصلی مقررات حقوقی سعادت دنیوی و اخروی افراد و جامعه است، ارزشهایی مثل دین، عقل، مال، جان، امنیت، نسل به رسمیت شناخته شده است. این ارزشها به وسیله گناه زنا و هرزگیهای جنسی مورد تهدید قرار میگیرد و مقتضی مجازات بازدارنده و متناسب است. پیشبینی مجازاتهای مختلف و از جمله سنگسار در شرایط ویژه و البته نادر، سبب میشود که انسان از «لغزشهای آنی» متأثر نگردد و به قعر هلاکت نیفتد.[۸]
مطالعه بیشتر
- رسولی محلاتی، سید هاشم، کیفر گناه، قم: دفتر تبلیغات اسلامی، ۱۳۸۶.
- دستغیب، سیدعبدالحسین، گناهان کبیره، قم: جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، دفتر انتشارات اسلامی، ۱۳۸۷.
- محمدی نیا، اسدالله، روابط دختران و پسران: آیا داشتن دوست برای دختران و پسران به سبک غربی معقول است، قم: سبط اکبر، ۱۳۹۱.
- معصومی، سید مسعود، احکام روابط زن و مرد و مسائل اجتماعی آن، قم: بوستان کتاب قم، ۱۳۸۳.
منابع
- ↑ قانون مجازات اسلامی، ماده ۲۲۶.
- ↑ إستفتائات جديد، تبريزی، ميرزا جواد، ج۱، ص۴۲۶ و ۴۲۵
- ↑ إستفتائات جديد، تبريزی، ميرزا جواد، ج۱، ص۴۲۶ و ۴۲۵
- ↑ شیخ حر عاملی، وسائل الشیعه، قم، مؤسسه آل البیت، ۱۴۰۹ ق، ج۲۰، ص۳۱۱.
- ↑ شیخ حر عاملی، وسائل الشیعه، قم، مؤسسه آل البیت، ۱۴۰۹ ق، ج۲۰، ص۳۱۱.
- ↑ شیخ حر عاملی، وسائل الشیعه، قم، مؤسسه آل البیت، ۱۴۰۹ ق، ج۲۰، ص۳۱۱.
- ↑ شیخ صدوق، من لایحضره الفقیه، دفتر انتشارات اسلامی وابسته به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، قم، چاپ دوم، ۱۴۱۳ق، ج۴، ص۳.
- ↑ دهها روایت دیگر در زمینه قبح و مجازاتهای دنیوی و اخروی زنا وجود دارد که برای مطالعه بیشتر میتوانید به کتاب شریف وسائل الشیعه، ج۲۰، ص۳۲۳ به بعد مراجعه کنید.