دین جدید در زمان ظهور امام زمان(عج)

از ویکی پاسخ
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ مهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۰۹:۱۱ توسط Rahmani (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جا:ویرایش}} {{شروع متن}} {{سوال}} در دعاي ندبه آمده که: اين المدّخر لتجديد الفرا...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
سؤال

در دعاي ندبه آمده که: اين المدّخر لتجديد الفرائض و السّنن. و در روايت نيز آمده که امام زمان(عج) دين جديد خواهد آورد مراد از دین جدید چیست؟

مراد از امر جديد و يا دين جديد اين نيست که حضرت کتاب و قرآن جديدي مي آورد، چنان که پيامبر خاتم(ص) کتاب تازه اي به بشريت عرضه نمود چون اين معنا با خاتميّت دين محمد(ص) و اين که قرآن آخرين و کامل ترين کتاب الهي است سازگاري ندارد، بلکه مراد اين است که تبيين جديد و تفسير تازه از دين و قرآن ارائه مي دهد، که طبعاً با تفسيرهاي موجود که با عقل هاي بشري و غير معصوم ارائه شده، فرق خواهد داشت. و پيرايه هايي که بر دين و احکام بسته اند، زدوده خواهد شد. لذا ممکن است اين تفسير جديد با خواسته ها و اميال بعضي سازگاري نداشته باشد و باعث مخالفت آنها با حضرت حجت(عج) شود براي اينکه اين مسأله روشن شود به ترجمه چند روايت اشاره مي کنيم:

۱. «در روايت آمده که حضرت به مخالفين ۳ روز مهلت مي دهد و اگر برنگشتند با آنها مي جنگد».[۱]

۲. امام باقر(ع) فرمود: «چون قائم ما قيام کند، راه هاي اصلي را توسعه مي دهد و هر مسجدي را که مانع راه باشد ويران مي سازد و هر پنجره را که به سوي راه هاي عمومي گشوده باشد و نيز هر گونه ايوان و آبريزگاه و ناوداني را که به طرف راههاي عمومي باشد مي بندد».[۲]

۳. امام باقر(ع) فرمود: «او (مهدي) آن چه را پيش از او بوده است درهم ريزد آن گونه که رسول خدا(ص) امور جاهليت را درهم ريخت مهدي عليه السلام اسلام را به گونه اي تازه و جديد مي آغازد».[۳]

در متن عربي اين حديث کلمه «يستأنف» به کار رفته که مي رساند حضرت اسلام را زنده مي کند، نه اين که دين جديد ارائه مي دهد.

۴. علي(ع) فرمود: «هنگامي که مردم هدايت را تحت الشعاع هواي نفس خود قرار دهند (مهدي) خواسته نفساني را تحت الشعاع هدايت قرار مي دهد و هنگامي که مردم قرآن را بر اساس رأي و خواسته هاي خود تفسير کنند (مهدي) آراء و نظريات را پيرو قرآن قرار مي دهد».[۴]

۵. پيامبر اکرم(ص) فرمود: «قائم از فرزندان من است، شيوه و سنّت او سنّت من است و مردم را بر اساس دين و شريعت من برپاي مي دارد و به کتاب خداوند عمل مي کند».[۵]

۶. علي(ع) فرمود: «(مهدي) شيوه عدالت را به شما نشان مي دهد و احکام از بين رفته کتاب و سنّت را زنده مي سازد».[۶]

پس مراد اين است که قرآن و اسلام آن چنان که در واقع بود عرضه مي شود و درست طبق سنت پيامبر(ص) رفتار مي شود، نه اين که دين جديد و قرآن جديد بياورد چون با خاتميّت دين پيامبر سازگاري ندارد.

اما در فراز دعاي ندبه بايستي توجه داشت که تجديد کننده غير از چيز جديد آورنده است، تجديد يعني چيزي که بوده و او مي آيد به تمام و کمال آن را اجرا مي کند نه اينکه دين جديد بياورد همچنان کسي که وضو داشته باشد و براي نماز بعد دو باره وضو بگيرد مي گويند تجديد وضو کرد نه اينکه وضويش باطل بوده و دو باره وضو گرفت.

در مورد امام زمان(عج) نيز اين گونه است که آن حضرت با آمدنش تمام معارف الهي را زنده مي کند و جهان به گونه ديگر خواهد شد.

از اينجا روشن مي شود که کار روحانيت وارونه کردن نيست بلکه علماي دين به فراخور قدرتي که دارند دين را بر جامعه ارائه مي دهند و از تحريف آن جلوگيري مي کنند و اگر اين کار علما نباشد کل دين از بين مي رود و اين تبليغات است که زمينه ساز ظهور امام عصر(ع) مي گردد و همه موظفند با تمام توان در پيشبرد دين اسلام تلاش کنند.

اضافه مي شود اينکه اگر گفته شد برخي مفاهيم و آموزه هاي دين واژگونه و غلط شده است، اين حکم عمومي، مصاديق احکام و آموزه هاي غلط را تعيين نمي کند و بايد صحت و سقم معارف را با معيارهاي صحيح سنجيد.


منابع

  1. ميرجهاني، نوائب الدهور، ج۳، ص۱۴۲.
  2. شيخ طوسي، الغيبه، ص۴۷۵.
  3. نعماني، الغيبه، ص۱۵۲.
  4. فيض الاسلام، نهج البلاغه، خطبه ۱۳۸.
  5. مجلسي، محمد باقر، بحارالانوار، بيروت، ج۵۱، ص۷۳.
  6. فيض الاسلام، نهج البلاغه خطبه ۱۳۸.