الاعتقادات (کتاب)

Article-dot.png
Article-dot.png
Article-dot.png
Article-dot.png
Article-dot.png
Article-dot.png
Article-dot.png
از ویکی پاسخ
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ سپتامبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۴:۲۲ توسط A.ahmadi (بحث | مشارکت‌ها)
سؤال

کتاب اعتقادات اثر مرحوم علامه مجلسی در چه سطح مسائل اعتقادی را تشریح می‌کند؟ استفاده از این کتاب مناسب چه سنینی برای آموزش اعتقادات است؟ آیا این کتاب تمام احادیثش معتبر می‌باشد؟ آیا مرحوم علامه در کنار روایات این کتاب، شرح و تفسیری هم داشته است؟


کتاب منهاج الحق و النجاة معروف به اعتقادات علامه مجلسی، بیشتر در صدد پاسخ گویی و مقابله با افکار صوفیان نوشته شده و مطالب آن پاسخ گویی همه مسائل و شبهات عصر حاضر نمی‌باشد.

نویسنده

محمدباقر مجلسی معروف به علامه مجلسی (۱۰۳۷ - ۱۱۱۰ق)، از محدثان و فقیهان شیعه که دارای آثار پرشمار حدیثی است. کتاب بحارالانوار معروف‌ترین اثر وی است. از دیگر آثار او، منهاج الحق و النجاة است که بر اساس مقدمه کتاب، انگیزه نوشتن آن، احساس خطر از عقاید فیلسوفان و عرفا بوده است. مجلسی گرایش به اخباری‌گری داشت و با عقاید فلاسفه و عرفا مخالف بود.[نیازمند منبع]

محتوا

برخی موضوعات مطرح شده در کتاب منهاج الحق و النجاة چنین‌اند:

اعتبار و شرح‌ها

در کتاب منهاج الحق و النجاة تنها چند روایت است که از نظر سند صحیح شمرده شده است. این کتاب با توجه به اینکه در قرن‌های یازدهم و دوازدهم قمری نوشته شده، پاسخ‌گوی همه مسائل امروزی نیست.

کتاب منهاج الحق و النجاة توسط سید ابراهیم نجفی که از مخالفان فلاسفه شمرده شده، به زبان عربی شرح شده است. این کتاب همچنین توسط سید قاسم علی احمدی به زبان فارسی شرح شده است.[نیازمند منبع]


منابع