لباس کهنه حضرت زهرا(س) در شب عروسی

Article-dot.png
Article-dot.png
Article-dot.png
Article-dot.png
Article-dot.png
Article-dot.png
Article-dot.png
از ویکی پاسخ
نسخهٔ تاریخ ‏۲۲ ژانویهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۴۰ توسط Rezvani (بحث | مشارکت‌ها) (ابرابزار)


سؤال: آیا این قضیه درست است که: «حضرت فاطمه (سلام الله علیها) در شب عروسی لباس کهنه پوشیده بود. علت را از حضرت پرسیدند. فرمود: می‌خواهم به مادرم خدیجه اقتدا کنم»؟

پاسخ:

نقل شده که وقتی فاطمه زهرا (سلام الله علیها) با لباس نو به منزل علی (علیه السلام) رسید و مراسم جشن و اطعام پایان یافت و زهرا و علی تنها شدند، فقیری بر در خانه آمد و اظهار حاجت نمود و گفت: ای اهل خانه گرسنه و عریانم مرا اطعام کرده و بپوشانید. فاطمه زهرا (سلام الله علیها) از غذای عروسی برای آن فقیر کنار گذاشت و لباس جدید خود را از تن بیرون آورد و همان لباس قدیمی را در برکرد و غذا و لباس را به فقیر بخشید و آنگاه این آیه را یاد شد که می‌فرماید: لَنْ تَنالُوا الْبِرَّ حَتَّی تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ‏[۱]؛ به نیکی نمی‌رسید، مگر زمانی که از آنچه دوست می‌دارید، انفاق کنید).[۲]

مضمون این روایت در کتاب‌های الخصائص الفاطمیه، شرح احقاق الحق، معجم المحاسن و المساوئ و … آمده است.[۳]

بنابراین فاطمه زهرا (سلام الله علیها) لباسش را چون به سائل داده بودند و لباس نو دیگری نداشتند، از لباس‌های قدیمی خود استفاده کردند. نه اینکه از اول لباس کهنه پوشیده باشد و در ضمن مادر حضرت یکی از زنان ثروتمند مکه بود و پس از اسلام همه دارایی‌هایش را در اختیار رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) قرار دادند تا در راه اعتلای اسلام خرج کند و یادآوری این نکته نیز لازم است که پوشیدن لباس کهنه در شب عروسی مورد سفارش دین نیست تا حضرت بخواهد برای جامعه الگو دهی کند و صد البته اگر کسی لباس نو نداشته باشد، می‌تواند با همان لباس کهنه به خانه شوهرش برود.

معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:

  1. فاطمه زهرا شادی دل پیامبر(ص)، رحمانی همدانی.
  2. زندگانی حضرت فاطمه، سید جعفر شهیدی.

منابع

  1. آل عمران / ۹۲.
  2. فاطمه مشایخ، قصص الأنبیاء (قصص قرآن)، تهران، فرحان، چاپ اول، ۱۳۸۱ش، ص۷۲۴.
  3. رک: کجوری، محمدباقر؛ الخصائص الفاطمیه، بی جا، شریف رضی، چاپ اول، ۱۳۸۰ه. ش ، ج۲، ص۳۸۷. ورک: مرعشی نجفی، شهاب الدین؛ شرح احقاق الحق، قم، مکتبه مرعشی نجفی، بی تا، ج۱۰، ص۴۰۱. ورک: تبریزی، تجلیل؛ معجم المحاسن و المساوئ، قم، جامعه مدرسین، چاپ اول، ۱۴۱۷ ه‍. ق، ص۲۰۸.