الگو:سوال برگزیده: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی پاسخ
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
<div style="bor der: 1px solid #a7d7f9; padding: 10px; background-color: #f3f9ff; border-radius: 5px; font-size: 115%">
<div style="bor der: 1px solid #a7d7f9; padding: 10px; background-color: #f3f9ff; border-radius: 5px; font-size: 115%">
مریم(س)، که با معجزه خداوند باردار شد، چه مدت دوره بارداری را گذراند؟</div>
چه دلیلی دارد که سازمان دین و حکومت ما یکی باشد و در رأس نظام سیاسی یک نفر فقیه باشد؛ آیا عدم مغایرت تصمیمات و رویکرد کارشناسان سیاسی با دین کفایت نمی‌کند؟</div>
قرآن بارداری حضرت مریم را به‌صورت معجزه و بدون ارتباط جنسی دانسته اما در مورد دوره بارداری حضرت مریم سخنی نمی‌گوید.
'''ضرورت حکومت دینی و حاکمیت فقیه''' از قرائت سیاسی از دین و بر اساس آیات قرآن و روایات معصومان(ع) برداشت شده است. در قرائت سیاسی از دین، حق حکومت برای خداوند دانسته شده است و حاکم سیاسی باید مورد تأیید خداوند باشد. طبق این نظر، [[حکومت دینی]] تنها حکومتی دانسته شده که می‌تواند جامعه را به‌سوی اهداف مادی و معنوی رهنمون باشد. در این نگاه، حکومتی غیر از حکومت دینی، حکومتی غیر مشروع خواهد بود؛ حکومتی که نمی‌تواند جامعه و انسان‌ها را به اهداف متعالی برساند. از این جهت عالمان شیعه، برای رسیدگی به امور مردم تنها حکومت دینی را لازم و ضروری دانسته‌اند.
براساس نظر برخی مفسران دوره بارداری مریم(ع) به مانند دیگر زنان، نه ماه بوده است. این افراد معتقدند خداوند مَدح مریم در این واقعه را آورده و اگر دوره بارداری مریم نیز معجزه بوده، باید در قرآن می‌آمد. همچنین ترس مریم از تهمت دیگران را نشانه دیگری دانسته‌اند که مریم دوره‌ای باردار بوده و مردم نیز احتمال می‌دادند او باردار است. اما در صورت دوره بارداری یک ساعته، این احتمال وجود نداشت که به مریم تهمت بزنند. ابن‌کثیر عالم اهل‌سنت در قرن هشتم و طنطاوی مفسر معاصر اهل‌سنت این قول را نظر مشهور دانسته‌اند.


گروهی معتقدند دوره بارداری مریم(ع) نیز معجزه بوده و مدت زمان بارداری او را یک ساعت گفته‌اند. این افراد معتقدند خداوند بلافاصله پس از گفتن داستان بارداری مریم در قرآن به ماجرای زایمان پرداخته و در اینجا از حرف فاء استفاده کرده که به معنای تعقیب و پشت سرهم بودن است. برخی روایات نیز این قول را تأیید می‌کند.
از نظر عالمان دینی، حکومت دینی را فقط کسی می‌تواند رهبری کند که در امور دینی مقلد نباشد و از تمام موضوعات فقه آگاه باشد. این نظر مبنای نظریه ولایت فقیه است. ولایت فقیه نظریه‌ای در فقه سیاسی شیعه است که بر اساس آن در زمان [[مفهوم غیبت امام زمان(ع)|غیبت امام زمان(ع)]]، حکومت دینی در جامعه اسلامی برعهده فقیه جامع‌الشرایط است.


محمدتقی مدرسی از مفسران معاصر شیعه دوره شش ماه بارداری را قوی‌تر خوانده و برخی روایات را در تأیید این قول می‌آورد. اقوال دیگری مانند هشت ماه و … نیز ذکر شده است.
{{چپ|[[ضرورت حکومت دینی و حاکمیت فقیه|... مطالعه بیشتر]]}}
 
آیت‌الله مکارم شیرازی از مفسران شیعه معتقد است این موضوع، تأثیر چندانی در هدف این داستان ندارد.
 
{{چپ|[[مدت بارداری حضرت مریم(س)|... مطالعه بیشتر]]}}

نسخهٔ ‏۳۰ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۲۹

چه دلیلی دارد که سازمان دین و حکومت ما یکی باشد و در رأس نظام سیاسی یک نفر فقیه باشد؛ آیا عدم مغایرت تصمیمات و رویکرد کارشناسان سیاسی با دین کفایت نمی‌کند؟

ضرورت حکومت دینی و حاکمیت فقیه از قرائت سیاسی از دین و بر اساس آیات قرآن و روایات معصومان(ع) برداشت شده است. در قرائت سیاسی از دین، حق حکومت برای خداوند دانسته شده است و حاکم سیاسی باید مورد تأیید خداوند باشد. طبق این نظر، حکومت دینی تنها حکومتی دانسته شده که می‌تواند جامعه را به‌سوی اهداف مادی و معنوی رهنمون باشد. در این نگاه، حکومتی غیر از حکومت دینی، حکومتی غیر مشروع خواهد بود؛ حکومتی که نمی‌تواند جامعه و انسان‌ها را به اهداف متعالی برساند. از این جهت عالمان شیعه، برای رسیدگی به امور مردم تنها حکومت دینی را لازم و ضروری دانسته‌اند.

از نظر عالمان دینی، حکومت دینی را فقط کسی می‌تواند رهبری کند که در امور دینی مقلد نباشد و از تمام موضوعات فقه آگاه باشد. این نظر مبنای نظریه ولایت فقیه است. ولایت فقیه نظریه‌ای در فقه سیاسی شیعه است که بر اساس آن در زمان غیبت امام زمان(ع)، حکومت دینی در جامعه اسلامی برعهده فقیه جامع‌الشرایط است.